torstai 17. tammikuuta 2013

Tammikuun aluevalmennus ja muita kuulumisia.

Tammmikuu aluevalmennus

Viikko sitten päästiin taas aluevalmennustreeneihin. Rata oli tapansa mukaan haastava, mutta yllättävän hyvin selvisimme muutamasta ennakkoon haasteelliseksi arvioimastani paikasta. Rohkeus on selvästi lisääntynyt sekä koiralla että ohjaajalla, mikä toisaalta helpottaa ohjaamista, mutta toisaalta tuo myös omat haasteensa. Syksyn ja kesän irtomistreenauksen tuloksena Sumu kuitenkin nykyään irtoaa useinmiten melko mallikkaasti, mikä antaa minulle tietysti lisäaikaa, kunhan vain jätän turhan varmistelun pois ja etenen oikeasti itsekin.

Eli niin kauan kun ohjaan selkeästi ja rytmitys on kunnossa, niin bueno! Ongelmat alkavat, jos rytmitys hajoaa, jolloin Sumu alkaa taas kyselemään että minne mennään ja saako mennä vai ei. Siinä vaiheessa meidän meno näyttää taas vanhanlta kytkinvikaiselta autolta :D

Esteosaamisen puolella kontaktiongelman korjaus on edelleen vaiheessa, mutta villakoiran ydin lienee selvinnyt eli treeni- ja kisasuorituksen on saatava vastaamaan toisiaan, jos mielii saada kontaktit pysymään kasassa myös kisatilanteessa. Onneksi olen nyt tainnut saada lopetettua itseni jalkaan ampumisen siltä osin, että oikeasti puutun kontaktivirheisiin myös kisoissa, joten toiveissa on saada tämäkin ongelma korjattua. Yksi harjoiteltava asia kontakteilla on myös suoruus ohjaajan jäädessä taakse. Tätä emme ole juuri aiemmin harjoitelleet, vaikka syytä olisi ehkä ollut.

Kontaktien vastapainoksi keppisuoritukset paranevat hitaasti, mutta varmasti. Sen suorituksista näkyy hyvin nopeasti, jos jotain asiaa on oikeasti harjoiteltu, kuten nyt vaikka noissa aluevalkkutreeneissä ollutta putken jälkeistä avokulmaa.

Vaikka lauantain treeneihin mahtui niin hyviä kuin vähemmän hyviä pätkiä, niin Suomalaisen kehut meidän edistymisestä ja ohjeista jatkaa samaan malliin, lämmittivät kyllä. Kyllä niitä nolliakin jossain vaiheessa alkaa sitten tulla.


Sumu kävi treffeillä

Viime viikonloppuna myös pentuesuunnitelmat etenivät aimo happauksen eteenpäin, kun kävimme Sumun kanssa Keravalla tapaamassa Sumun tulevaa sulhasta Keytä. Olin aiemmin nähnyt Keystä videoita, mutta liveänä Key vaikutti vielä paremmalta. Avoin, aktiivinen, energinen ja keskittymiskykyinen eli juuri sopiva Sumulle. Myös Sumu miellytti Keyn omistajaa, joten suhde sai siunauksen. Nyt sitten vain aletaan odottelemaan juoksuja, joiden pitäisi alkaa helmikuussa tai viimeistään maaliskuun alkupuolella. Lisää Keystä ja pentusuunnitelmista voi lukea Myytin sivuilta: www.myytin.net .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti